رجوع از بخشش مهریه
آیا زوجه ای که مهریه خود را به همسرش بخشیده، می تواند از بخشش خود رجوع کند؟
? فرض اول : هنگامی است که زوجه در خصوص مهریه ، مافیالذمه زوج را ابراء کند در این حالت برائت مرد را اعلام می کند و اظهار می دارد که از نظر من مرد دیگر تکلیفی نسبت به پرداخت مهریه ندارد و بری الذمه است در این فرض تکلیف مرد در ادای مهریه به طور کلی ساقط است .
?فرض دوم : اما فرض دیگر آنست که زوجه در قبال طلاق مهریه خود را به همسرش می بخشد که در این حالت فقط زن در مدت عده فرصت دارد که از بخشش خود رجوع نماید.
?فرض سوم : زمانی است که زوجه مهریه خود را به همسرش هبه می کند و اظهار می دارد که من مهریه خود را به تو بخشیدم در این حالت تکلیف شوهر در پرداخت مهریه به طورر کل از بین نمیرود و زن هر زمان که بخواهد تحت شرایطی می تواند از هبه خود رجوع کند و مهریه خود را مطالبه نماید .
توضیحات تکمیلی :
هبه مهریه
هبه به معنای بخشیدن و هدیه دادن است. در این حالت خانم به دفتر اسناد مراجعه میکند و سند هبه مهریه را با اختیار خود امضا میکند. وقتی شخصی مالی را با اختیار خود به دیگری ببخشد میتواند از بخشش آن صرفه نظر کند. پس هبه مهریه قابل رجوع است مگر در مواردی که در ادامه بررسی میکنیم.
رجوع از بخشش مهریه
بذل مهریه
بذل هم به معنای بخشیدن، هدیه دادن و یا اعطا کردن است. بذل مهریه در بیشتر در طلاق خلع و مبارات مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع از طلاق به دلیل کراهت خانم از زندگی مشترک است که در آن با بخشیدن تمام یا بخشی از مهریه از آقا طلاق میگیرد. البته در این نوع از مهریه هم امکان رجوع از بخشش مهریه وجود دارد.
ابراء مهریه
ابراء به حالتی گفته میشود که خانم بدون نیاز به همراهی یا رضایت آقا به دفتر ثبت اسناد مراجعه میکند و سند ابراء مهریه را تنظیم و امضا میکند. در این حالت دیگر دینی نسبت به پرداخت مهریه بر گردن آقا نیست و امکان رجوع ندارد.

پاسخ