اثبات سرقت از محموله پستی
باسلام
سلام من اشتباه کردم بعد این که ۲بار از طرف تیپاکس ضرر دیدم به وسیله همکارام دوباره بار فرستادم الان برای بار سوم از من دزدی کرده بسته ارسالی رو دزدیدن و جوابگو نیستن چه کنم ؟ واقعا داره اذیت میکنه.
این درست نیست که چون پول داره یا به بالا وصل هست سر جوانان ما کلاه بزار – جوانی که با بدختی کاری راه انداخته الان باید تاوان دزدی کسی دیگه بده
پاسخ کارشناس :
اثبات سرقت از محموله پستی
سلام – با استناد به رسید تحویل و شهادت شهود میتوانید اقدام نمایید.
توضیحات تکمیلی در ارتباط با اثبات جرم سرقت
سرقت از جمله جرایمی است که آثارش در زندگی روزمره مشهود است. کیفی که به سرقت میرود، وسایل منزل، طلا و غیره همه بخشی از زندگی مردم هستند که در صورت ربوده شدن، ممکن است مخل نظم و آسایش آنها شود.
از این رو سرقت به عنوان یکی از جرائم عمومی شناخته شده و مشمول مجازات میشود. اما به صرف مفقود شدن یک شی، نمیتوان ادعای سرقت نمود و باید از راه های اثبات جرم سرقت استفاده کرد.
چه بسا اتفاقاتی که به اشتباه سرقت محسوب شده و آبرو و اعتبار افراد را لکهدار مینماید. از اینرو قانونگذار برای آنکه مانع از نسبت دادن تهمت و افترا به افراد جامعه و همچنین جلوگیری از اخلال نظم در جامعه شود، شرایطی را تعیین کرده که شاکی باید بر اساس آنها ادعای خودش را ثابت کند. در غیر این صورت مرتکب جرم شده و بابت تهمت و افترا محاکمه میشود.
طبق قانون، آوردن دلیل برای اثبات جرم به عهده فردی است که ادعا را مطرح کرده است. شاکی یا فردی که مطرح کننده ادعاست باید با استناد به ۴ روش ذکر شده در قانون مجازات اسلامی، بتواند ادعایش را ثابت نماید. البته برای اثبات ادعا روشهایی دیگری نیز وجود دارد. با مشاوره حقوقی بنیاد وکلا همراه باشید تا با تمامی روشهای اثبات دعوا آشنا شوید.
روشهای اثبات دعوا
در قانون دو روش برای اثبات دعوا وجود دارد: ادله و اماره.
هر کدام از این دو روش خود شامل روشهای جداگانهای میشود و جایگاه خاص خود را برای اثبات جرم دارند.
ادله و امارات سه تفاوت مهم با هم دارند:
- دلیل مبنای اصلی حکم است و قاضی باید بر اساس آن حکم را صادر نماید. در صورتی که اماره دلیل غیر مستقیمی است که به قاضی در صدور حکم کمک میکند.
- قاضی باید از دلایل استفاده کند؛ اما برای استفاده از اماره اجباری در کار نیست.
- دلایل در قانون ذکر شده اند. در صورتی که امارات قضایی میتواند هر چیزی باشد که موجب یقین قاضی و صدور حکم شود.
پاسخ