اگر از محل کار اخراج شدم چه باید کرد؟

اگر از محل کار اخراج شدم چه باید کرد؟

باسلام و خسته نباشید. در جایی مشغول به کار هستم که شبیه درمانگاه هست ولی در واقع مطب پزشکی محسوب می شود با چهار پزشک و بخش تزریقات. اخیرا فقط یک پزشک از من ناراضی شدند و اصرار به اخراج من دارند. دلیلی هم که آوردن میگن یک این دختر مشکل روانی داره و دو بین شیفت بیرون سیگار میکشه. همین پزشک حدود چند ماه قبل به من تعرض کردن که البته من هیچ مدرکی ندارم و فقط همون تایم به کارفرما گفتم. البته که توضیح دادم که اصلا قصد شکایتی ندارم که اونارو تو دردسر بندازم. علاوه بر اینها قرارداد هم نداریم و همیشه بهونه آوردن برای نوشتن قرارداد.

پاسخ کارشناس حقوقی (اگر از محل کار اخراج شدم چه باید کرد؟)

با سلام،اگر اخراج صورت گرفت می توانید از طریق اداره کار با ارائه مستندات مثل فیش واریزی و ..رابطه کاری را اثبات و درخواست اعاده بکار نمایید.در مورد تعرض نیز برای شکایت به ادله اثباتی نیاز دارید.

توضیحات تکمیلی :

موارد اخراج در قانون کار ایران

همان گونه که در آغاز این فصل اشاره شد، ماده ۲۱ قانون کار زیر عنوان خاتمه قرارداد کار چند مورد را آورده است. ولی در میان آنها به اخراج به عنوان یکی از راههای پایان قرارداد کار اشاره ای نشده است. در مواد دیگر فصل قرارداد کار (جز در یک مورد که در ماده ۲۰ عمل کارفرما در حکم اخراج غیرقانونی شمرده شده است)، از به کار بردن این واژه خودداری شده است. با آنکه مواردی که در ماده ۲۷ به عنوان مجوز پایان دادن به قرارداد کار از سوی کارفرما آمده است، با برخی از مصداقهای اخراج «موجه» (به اصطلاح معیارهای بین المللی )تطبیق می کند، عمل کارفرما فسخ قرارداد کار نامیده شده است. ولی، در فصل مربوط به مراجع حل اختلاف، قانون گذار ناگزیر شده است هم واژه اخراج را به کار برد و هم آن را به «موجه» و «غیرموجه» تقسیم کند. در ماده ۱۶۵ قانون کار آمده است: «در صورتی که هیئت حل اختلاف، اخراج کارگر را غیر موجه تشخیص داد حکم بازگشت کارگر اخراجی و پرداخت حق السعی او را از تاریخ اخراج صادر می کند و در غیر این صورت (موجه بودن اخراج) کارگر مشمول اخذ حق سنوات به میزان مندرج در ماده ۲۷ این قانون خواهد بود».