شکایت ترک انفاق کیفری به جایی خواهد رسید؟
باسلام
من و همسرم چند سالی هست که با هم زندگی مشترک و مستقلی داشته دادهایم و همسر بنده بعد از مطالبه مهریه خود در اداره ثبت، همزمان شکایت حقوقی و کیفری ترک انفاق کردند. جلسه حقوقی دادگاه نفقه در دادگاه خانواده تشکیل شد و جلسه به قرار کارشناسی موکول شد. در رابطه با شکایت کیفری برای بنده ابلاغیه اومده که در جلسه شورای حل اختلاف حضور داشته باشم. بنده با وجود مسدودی حسابهاب بانکی و اموالم بدلیل شکایت مطالبه مهریه، قبل از شکایت ترک انفاق حدود یک میلیون و دویست هزار تومان بصورت واریز نقدی و طی دو ماه بعد از شکایت حدود چهار میلیون تومان برای ایشون نفقه واریز کردم. سوال دارم از حضور شما ۱- آیا شکایت ترک انفاق کیفری به جایی خواهد رسید؟ ۲- همزمان با حضور بنده در شورای حل اختلاف یا جلسه دادسرا برای ارائه توضیحات و رفع اتهام از خود، نیاز به ارائه وثیقه یا حضور ضامن می باشد؟ ۳- آیا برای وصول نفقه گذشته (یعنی نفقه قبل از تاریخ شکایت ایشون از بنده) با شکایت کیفری قابل پیگیری است؟ ۴- نفقه واریزی بنده همان نفقه حال ایشون محسوب می شود؟
پاسخ کارشناس :
باسلام ۱) درصورتیکه ۶ماه یابیشترباوجودتمکن مال به ایشان نفقه نپرداخته ایدامکان محکومیت وجوددارد۲) اگربه عنوان متهم احضارشدیدحتماوثیقه ببرید۳) بله ۴) نظرشماملاکه واگربگوییدبابت نفقه گذشته واریزکردم بابت همان محاسبه میشودواگربگوییدبابت نفقه حال واریزکردم بابت حال محاسبه میشودودرواقع مدیون است که مشخص میکند،
توضحیات تکمیلی :
جرم ترک انفاق زوجه
عدم پرداخت نفقه به زن ، در شرایطی که وی ، از شوهر خود ، تمکین نموده باشد ، جرم بوده و از طریق مراحل و نحوه شکایت کیفری ترک انفاق زوجه قابل پیگیری است .
ماده ۵۳ قانون حمایت خانواده ، چنین مقرر می دارد : ” هرکس با داشتن استطاعت مالی ، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد ، به حبس تعزیری درجه شش محکوم می شود . ” بر اساس این ماده نیز مجازات ترک انفاق ، حبس تعزیری درجه شش ، یعنی ، حبس بیش از ۶ ماه تا ۲ سال ، در نظر گرفته شده است و صرفا در صورت شرایط ترک نفقه ، نظیر عدم تمکین زن بدون عذر موجه اعمال نمی شود .
لازم به ذکر است ، از آن جا که قانون حمایت خانواده ، نسبت به قانون مجازات، جدیدتر است، مجازات مندرج در آن ، یعنی ، حبس بیش از ۶ ماه تا ۲ سال ، اعمال می شود. اعمال مجازات جرم ترک انفاق ، نیازمند شکایت و شکایت کیفری ترک انفاق زوجه ، مراحل و نحوه مخصوص به خود را دارد .
پاسخ