اسباب کشی
تخلیه و اسباب کشی

دستور تخلیه چه زمانی مطرح می شود؟

دستور تخلیه چه زمانی مطرح می شود؟

اگر قرارداد اجاره مشمول قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ باشد صاحب ملک می تواند پس از پایان مدت اجاه تقاضای دستور تخلیه مستاجر را نماید که بسیار سریع و ظرف یک هفته انجام می پذیرد. دستور تخلیه بدون تشکیل جلسه رسیدگی و خارج از نوبت رسیدگی صادر می شود و قابل اعتراض و تجدید نظر خواهی نیست. توجه داشته باشید قرارداد اجاره شما زمانی مشمول قانون روابط موجر و مستاجر سال ۷۶ میشود و میتواند دستور تخلیه فوری ملک را از شورای حل اختلاف محل واقع دریافت کنید که مدت اجاره در قرارداد قید شده باشد و مدت به پایان رسیده باشد  و همچنین قرارداد اجاره در دو نسخه تنظیم شده باشند و دو نفر شاهد ذیل قرارداد را امضا نموده باشند.

 حکم تخلیه چه زمانی مطرح می شود؟

اگر قرارداد اجاره سه شرط فوق را نداشته باشد مشمول قانون مدنی است و امکان دریافت دستور تخلیه فوری ملک وجود نخواهد داشت بلکه می بایست دادخواست صدور حکم تخلیه را مطرح کنید که یک دادرسی کامل و طولانی شامل مرحله بدوی و تجدیدنظر است حالا شاید این سوال به وجود بیاید که با توجه به مصوبات اخیر در خصوص تمدید اجباری خودکار قرارداد اجاره چطور می توان در پایان مدت اجاره حکم تخلیه فوری و یا دستور تخلیه فوری ملک را گرفت ؟

اگر در قرارداد اجاره مالک و مستاجر توافق کنند که مصوبه تمدید خودکار اجاره بین آنها رعایت نشود طبق ماده ۱۰ قانون مدنی این توافق معتبر خواهد بود و مستاجر در پایان مدت اجاره نمی‌تواند به مصوبه استناد کند و اقدام به تخلیه ننماید و در صورت استنکاف میتوان حکم تخلیه و یا دستور تخلیه وی را بر حسب نوع قرارداد اجرای درخواست نمود. البته در این خصوص رویه قضایی متفاوتی در محاکم وجود دارد.

دستور تخلیه چه زمانی مطرح می شود؟

یکی از نکات مهم در مورد دستور تخلیه فوری رعایت شرایط شکلی قرارداد اجاره است که در این صورت می توان دستور تخلیه را از شورای حل اختلاف با پروسه کوتاه ترین طی کرده اما در صورت نبود شرایط شکلی قرارداد اجاره باید دادخواست تخلیه عادی به دادگاه داد که پروسه طولانی تری دارد.

اسباب کشی
تخلیه و اسباب کشی