خرید و فروش وکالتی خودرو
به علت معاملات پیاپی خودرو و به منظور فرار از پرداخت مالیات نقل و انتقالات، در خیلی از موارد فروش خودرو وکالتی بوده و در نتیجه قرارداد فروش تنظیم نمی گردد؛ بلکه مالک پس از اخذ قیمت خودرو ، به خریدار وکالت بلاعزل می دهد که به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه و پس از طی مراحل قانونی، سند مالکیت را به نام خود قید نماید. هر چند این روش امکان نقل و انتقال سریع و بدون تشریفات را به طرفین می دهد اما در برخی موارد به علت مثلا جعلی بودن وکالت یا عدم تطبیق با مشخصات خودرو و… مشکلاتی را برای خریدار به وجود آورده و امکان تنظیم سند قطعی به نام خریدار از بین میرود و همین امر موجب بروز اختلاف و طرح دعوی و… می گردد. بنابراین توصیه می شود که از خرید خودرو به صورت وکالتی پرهیز و خودرو از مالک اصلی خریداری گردد.
انواع وکالت فروش خودرو
به وکلای خود میتوانید به دو گونه وکالت دهید که هر کدام شرایط و قوانین خود را دارد.
۱. وکالت ساده و معمول: در این نوع وکالت، شما برای مدت زمان مشخص و خاص، وکالت مال خود را به فرد دیگری می دهید. وکیل طبق چارچوب قرارداد، حق و حقوقی دارد. در این نوع وکالت، وکیل و یا موکل میتوانند هر زمانی که خواستند، وکالت را باطل کنند.
۲. وکالت بلاعزل: این نوع وکالت که این روزها به دلایل مختلفی مانند در رهن بودن سند خودرو، فرار از پرداخت مالیات، عجله فروشنده و … در خرید و فروش خودرو بسیار با آن مواجه میشویم، یکی دیگر از انواع وکالت است. همانطور که از خود کلمه پیداست، وکالت بلاعزل، وکالتی است که قابل سلب شدن نیست. البته این بدان معنی نیست که مثلاً فروشنده هیچ حقی در قبال خودرو و یا مال خود ندارد. با گرفتن وکالت بلاعزل فروش وکیل مالک آن خودرو شدهاست. درست است که موکل نمیتواند وکیل را عزل کند؛ ولی همچنان میتواند، وکالت را خودش انجام دهد. بهترین کار در وکالت بلاعزل فروش، نوشتن مبایعهنامه در کنار وکالت بلاعزل است. در این صورت حق مالکیت برای خریدار، لحاظ میشود. حتی با فسخ وکالت، خریدار میتواند با استناد بر مبایعهنامه، برای دریافت سند رسمی اقدام کند.
چگونه وکالتنامه باطل میشود
وکالت ساده یا وکالت بلاعزل تحت شرایط خاصی از بین میروند که این شرایط به شرح زیر است:
فوت وکیل یا موکل
از بین رفتن مورد وکالت
اتمام تاریخ وکالت

پاسخ