تصرف یکی از وراث در ملک ورثه ای
در ابتدا اجازه بدهید تا شما را به مفاهیم ارث ، وارث ، وراث و ملک ورثهای بیشتر آشنا کنیم :
ارث : ارث به کلیه اموال، عنوانها، بدهیها، حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته میشود که به شخص دیگری منتقل میگردد. ارث به مدت طولانی نقش اساسی در جوامع بشری داشتهاست. مجموعه قوانین انتقال ارث در جوامع مختلف متفاوت و در طول زمان تغییرات بسیاری کردهاست.
وارث : شخصی را که مستحق ارث است «وارث» و کسی را که از او ارث باقی مانده است «مُورِّث» مینامند و به مال و حقی که از میت باقی مانده است «تَرَکِه» یا «میراث» میگویند
ملک ورثهای : ملک ورثه ای ملکی است که صاحب آن فوت شده است و طبق قانون به مالکیت وراث در آمده است. در صورتی که وراث بیش از یک نفر باشند ملک موروثی به مالکیت مشاع آنان در می آید. وقتی که مالک فوت می کند کل اموال او به متوفی می رسد مگر اینکه وصیت نامه ای رسمی در میان باشد.
ملک موروثی همانطور که از نامش پیداست، ملک کلیهی وراث است و کلیه وراث حق انتفاع از آن را دارند. لذا در صورتیکه یکی از وراث در آن تصرفی داشته باشد، بابت کلیه روزهای تصرف، محکوم به پرداخت اجرت المثل ایام تصرف با نظر کارشناسی خواهد بود. ضمن اینکه هر کدام از وراث نیز میتوانند با مراجعه به مراجع قضایی نسبت به رفع تصرف از وارث متصرف اقدام نمایند.
تفاوت طرح دعوا با شکایت در خصوص تصرف یکی از وراث در ملک ورثه ای
در ابتدا باید به این موضوع اشاره کرد که طرح دعوا با شکایت فرق میکند. این تفاوت در مرجع رسیدگی کننده، رأی صادره و ماهیت دعوای شماست. اساساً طرح دعوا در دعاوی حقوقی است. شکایت و شکواییه برای رسیدگی جزایی استفاده میشود. در دعاوی کیفری هدف اصلی، مجازات و پشیمان شدن مجرم است. در دعاوی حقوقی اصلیترین هدف، رفع تصرف و جبران خسارت زمان استفاده، در قالب اجرتالمثل تصرف ملک ورثه ای است.
با در نظر گرفتن این نکته که در تصرف ملک ورثه ای خود متصرف یکی از مالکین است، فرض دعوای کیفری منتفی است. تنها دعوایی که طرح آن علیه وارثی که تصرف ملک ورثه ای انجام داده، مجاز است دعوای حقوقی است. با توجه به نکات ذکرشده در این بند، در مورد دعوای تصرف ملک ورثه ای از واژه طرح دعوا استفاده میکنند.
در صورتی که شما عزیزان هرگونه مسئله یا دعوای حقوقی در خصوص ملکهای ورثه ای داشته باشید میتوانید از طریق تماس با ما ، از دانش و تجربه بیش از ۲ دهه فعالیت مجموعه حقوقی ذیحق استفاده نمایید.
پاسخ