اثبات مشکل ناباروری زوج
من چکار باید بکنم که به دادگاه ثابت بشه مشکل ناباروی داره؟
من به خاطر ناباروری همسرم دادخواست طلاق دادم و اون هم حاضر نیست بره آزمایش بده و بهانه اش عدم تمکین من و غیرشرعی بودن نمونه گیری بدون حضور زن در آزمایشگاه است.
الان بیش از نه ماه است که پرونده طلاق معطل آزمایش ندادن ایشان است و پزشک قانونی هم نظر داده به دلیل عدم همکاری زوج در انجام آزمایش نمی توان نظر قطعی دادو جواب آزمایشات قبلی مال دو سال پیشه.
الان رای عدم تمکین گرفته و اجراییه هم تازه برام اومده که باید طی ده روز مراجعه کنم.
من چکار باید بکنم که به دادگاه ثابت بشه مشکل ناباروی داره و مجبور باشه آزمایش بده و یا به قاضی بفهمونم که داره طفره میره
چند بار به منزل رفتم
یا در رو باز نکرده
یا قفل در رو عوض کرده و یا با خشونت و کتک کاریش مجبور به ترک منزل شدم.
پاسخ کارشناس حقوقی (اثبات مشکل ناباروری زوج):
درود فراوان
درخواست ارجاع زوج به پزشکی قانونی را ارائه بدهید و آزمایشهای قبلی را نیز به شعبه ارائه نمایید در صورت عدم حضور ایشان دلیل مثبتی بر صحت ادعای شما می باشد ، در خصوص تعویض قفل و ممانعت از ورود به منزل ابتدا از طریق پلیس ۱۱۰ صورتجلسه تهیه نمایید سپس اقدام به طرح شکایت ترک انفاق نمایید و نسخه ای از صورتجلسه را به شعبه رسیدگی کننده به دعوی الزام به تمکین نیز ارائه نمایید .
توضیحات تکمیلی (اثبات مشکل ناباروری زوج):
در ابتدا این نکته حائز اهمیت است که منظور از ناباروری زوج ناتوانی زوج از فرزند آوری به صورت طبیعی است و صرف احتمال درمان ناباروری با روشهای درمانی آزمایشگاهی و نوین، حق طلاق را برای زوجه منتفی نمیکند ، زیرا عرف باروری به روش طبیعی را ملاک قرار میدهد.
در ادامه این پرسش به وجود می آید که اگر مرد به روش طبیعی و معمول بچه دار نشود یا پس از طی مراحل درمان و با استفاده ازروش های باروری غیر طبیعی بچه دار شود ، برای زوجه امکان طلاق وجود دارد ؟
رویه دادگاهها در این رابطه متفاوت است ولی اکثر قضات، بچه دار نشدن زوج از طریق طبیعی پس از مدت ۵ سال را برای طلاق زوجه کافی میدانند. زیرا زنان در سنین بالا بارداری پر خطری خواهند داشت لذا با طولانی شدن زمان بارداری زوجه فرصت بچهدار شدن در سن مناسب را از دست خواهد داد. برهمین اساس قانون به زن حق داده در صورتی که مردی توان باروری را نداشته باشد از دادگاه تقاضای طلاق نماید که این امر منوط به اثبات در دادگاه است.
شرایط طلاق به دلیل نازایی مرد
به موجب قانون حمایت خانواده و شروط مندرج در عقدنامه، عقیم بودن زوج و مشکلات جسمی و جنسی وی منجر به عدم بارداری زن گردد از دلایل درخواست طلاق از سوی زن می باشد.
مطابق شروط چاپی ضمن عقد نکاح در صورتی که این شرط به امضاء زوج برسد ، زوجه می تواند در موردی که مرد بیش از ۵ سال به دلیل عقیم بودن و مشکلات جسمی صاحب فرزند نشود درخواست طلاق دهد که البته این موضوع باید برای دادگاه رسیدگی کننده محرز گردد.
نکته مهم در این قسمت این است که اگر مرد این بند از شروط عقدنامه را امضاء نکرده باشد و پس از گذشت ۵ سال از زندگی مشترک ، زن می تواند به استناد عسر و حرج به دلیل بچه دار نشدن مرد از دادگاه تقاضای طلاق به دلیل عسر و حرج کند.
طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی در صورتی که ادامه زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد وی میتواند مراجعه کند و تقاضای طلاق کند در صورتیکه عسر و حرج مذکور در دادگاه ثابت شود دادگاه می تواند زوج را اجبار به طلاق نماید که عقیم بودن مرد یکی از مصادیق عسروحرج محسوب میشود.
مشکلات جنسی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد :
دسته اول : بخشی از مشکلات مربوط به ضعف در دستگاه جنسی یا سایر اندام های بدن مانند ناتوانی جنسی و آمیزشی، بیماریهای مقاربتی و بیماریهای صعبالعلاج و مسری که در روابط جنسی تاثیرگذار است.
دسته دوم : مشکلات جنسی که ارتباط مستقیم با بدن ندارد. بلکه ناشی از عوامل روحی و روانی در مرد است.
نحوه گرفتن طلاق به دلیل عقیم بودن مرد
پس از گذشت پنج سال از زندگی مشترک زوجه به دلیل مشکلات زوج باردار نشود.
تهیه دادخواست طلاق
تهیه مدارک پزشکی جهت تایید ادعا
ارجاع پرونده به پزشکی قانونی جهت تایید عقیم بودن مرد
تایید پزشکی قانونی مبنی بر عقیم بودن مرد.
طلاق به دلیل نازایی مرد
طلاق به دلیل نازایی مرد
حقوق مالی زوجه در طلاق به دلیل عقیم بودن مرد
در صورت نازا بودن مرد و درخواست طلاق از سوی زوجه و اثبات عسر و حرج زن ، تمام حقوق مالی زن به صورت کامل ( مهریه، اجرت المثل و نفقه ) به قوت خود باقی و به زن تعلق می گیرد.
بنابراین ، اگر زوجه به دلیل عقیم بودن و ناباروری مرد، دادخواست طلاق مطرح نماید پس از اثبات این امر، دادگاه با حفظ حقوق مالی زوجه ، حکم طلاق زوجه را صادر می نماید. البته دادگاه در رسیدگی به طلاق زوجه ، فقط در خصوص مهریه تصمیم گیری می نماید و زوجه بابت اجرت المثل ایام زندگی مشترک و نفقه باید جداگانه دادخواست مطرح نماید.

پاسخ